loading

Management in control

“Als je alles onder controle hebt, ga je niet hard genoeg”. Managers volgen massaal cursussen om te leren “los te laten”.

Toch blijft de behoefte en de noodzaak om organisaties te sturen en te beheersen. Maar dan wel binnen snel veranderende (maatschappelijke en politieke) context, dus met voldoende flexibiliteit om in te spelen op de dynamiek van deze tijd.

De markt en het vak

Het publieke domein staat voortdurend onder druk. Met minder middelen moet meer worden gedaan in een omgeving die steeds sneller verandert en steeds veeleisender wordt. Vanuit verschillende benaderingen kan het publieke domein er anders uitzien:

Politiek: Conflict en competitie
Bestuurlijk: Coalitie en consensus
Maatschappelijk: Complex en concreet
Ambtelijk: Content en consistentie

 

Succesvol ambachtelijk werk in het publieke domein vraagt het vermogen om te schakelen tussen de verschillende invalshoeken. Klanten in het publieke domein hebben daarom behoefte aan interim managers en adviseurs die hun vak ècht begrijpen. Managers die het verschil kennen tussen motiveren en inspireren. Dienstverleners die de verbinding weten te leggen tussen de politieke werkelijkheid en de manier waarop een organisatie kan worden gerund. Die in staat zijn om theoretische concepten te vertalen naar werkende praktijk. Die begrijpen dat alleen mensen maken dat systemen werken. Die uit ervaring weten dat de vraag “wat is er aan de hand?” vaak beter kan worden geformuleerd als “wat is er aan wiens hand?”.

De wie factor

Organisaties doen een beroep op mij vanwege mijn deskundigheid en mijn vermogen om me vanuit meerdere invalshoeken in te leven in wat nodig is.
Vanuit het adagium dat je alleen weliswaar snel bent, maar samen verder komt, werk ik niet alleen, maar samen met de medewerkers van de opdrachtgever.
Werk dus waar uw organisatie blijvend iets aan heeft.